HTML

Random anime kritikák szubjektíven

Friss topikok

  • Shachi Haru: Nekem alapból tetszett, bár igaz vannak olyan részek/ részletek, amik hagynak maguk után némi kive... (2016.08.05. 10:44) Black Bullet - WTF?!
  • DropTheWorld: Üdv ismét itt! :D Nézd meg a Sailor Moon Crystal nézettségét, az egész jó lett. x) Több mint 1500 ... (2014.07.21. 12:14) Densetsu no Yuusha no Densetsu
  • DropTheWorld: Az átváltozást pont elfelejtettem megemlíteni. :/ Egyébként félek megnézni az eredeti első részt..... (2014.07.15. 20:04) Első ránézésre - Sailor Moon Crystal (2014)
  • DropTheWorld: Nem, a cosplay távol áll tőlem, inkább maradok a mange és anime asztalnál. :) Örülök, hogy kívánc... (2014.07.10. 19:47) Deadman Wonderland

Archívum

Első ránézésre - Sailor Moon Crystal (2014)

DropTheWorld 2014.07.11. 16:57

29-sailor-senshi-simplify-hd-wallpaper-1366x768.jpg

Sailor Moon Crystal - ahol a lányok elmennek a lokális klubba és kristályt szívnak egy közös asztalnál, amíg mind azt nem képzelik, hogy varázslatos ruhában a gonosz ellen harcolnak béna képességekkel. Végre egy sorozat, ami a mostani generációt akarja megszólítani és nem egy retro baromság gagyi képi világgal régi időket idézve... Vagy nem!

Milyen jó is lenne, ha erről szólna... A valóság azonban kegyetlen és rideg, arcon vág minket minden egyes alkalommal ott, ahol tud... A Sailor Moon Crystal sajnos nem drogos lányokról szól, hanem egy jól bevált receptet öltöztet új ruhába. Lássuk miről is van szó!

drunken-magical-girls-sailor-moon-anime-manga-drunk-scouts-u-demotivational-poster-1247790804.jpg

A jelenlegi szezonban sok új sorozat indult útnak a nézők felé és rendesen kapkodom a fejem, hogy mit lenne érdemes megnézni, illetve, hogy mit kellene kidobni még mielőtt megfertőzne. A SM Crystal az egyik olyan sorozat, aminél úgy döntöttem, hogy belekukkantok és végül úgy döntöttem, hogy az első rész után NEM fogom tovább követni Usagi-chan - és a többi lány - kalandjait.

Félreértés ne essék, régen nem néztem a sorozatot, így teljesen pártatlanul tudok szólnia Crystal első részét illetően. Az első epizód minden animénél kritikus, hisz' ez szolgál zászlóshajóként a későbbi részekre nézve. Gyorsan eldöntheti az ember fejben, hogy érdemes-e tovább nézni, avagy nem. Nekem az első rész elvette a kedvem a folytatástól, de az is biztos, hogy másokat viszont megigézett...

Pretty-Guardian-Sailor-Moon-Crystal-Fanart.jpg

A grafika megkapta a 2014-es változatot, a dizájn viszont maradt ugyan olyan, mint ahogy a rajongók megszokták. Usagi-chan hangja irritáló és a karakter annyira ügyetlen, hogy folyton elesik, megbotlik, menekül és megsebesül (az esés hangeffektje viszont jól el lett találva). Ezzel nyomban az első pár percben szembesülhetünk, de érvényben marad az epizód további perceiben is.

Na akkor jöjjenek azok a dolgok, amik szúrták a szememet!

A gonoszok megidéznek egy szörny-szerűséget, ami uralma alá vonja a nőket a fülbevalójuk által és parancsra nyomban bele is kötnek Usagi-chan-ba. Mozgásuk zombikra inkább emlékeztet, mint emberére és az a tipikus előre tartott kéz a "mindjárt megfoglak"-módon eszméletlenül irritáló a szememnek.

arr.PNG

Semmi gond! Hősnőnk egy kis asztal-körüli rohangálás után nyomban - a macska tanácsára - előveszi a bumerángját, amit nálunk legalább frizbinek hívnak és egy támadással le is gyűri a gonosz ember-irányító szörnyet.

arrrrrr.PNG

A harcban pár szó erejéig Hipster Tuxedo is segítségére van, aki később lebegés közben be is mutatkozik totál benedvesítve hősnőnk fehérneműjét.

hipster tuxedo.PNG

Pozitívumok: (az első rész alapján)

  • retro
  • hipster

Negatívumok: (az első rész alapján)

  • túl retro
  • túl hipster
  • idegesítő karakterek
  • béna dizájn

Szóval így történt, hogy a useless tinilány useless harcossá vált, aki a hold nevében bénáskodik harcol hipster barátaival a gonosz ellen retros dizájnnal, hogy egy újabb bőrt lehúzzon a már amúgy is lerágott csontról. Fanok és drogosok előre, megérkezett a kristály!

DropTheWorld

Címkék: kritika sorozat szubjektív anime bemutató crystal moon sailor sailor moon crystal első ránézésre

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://randomanimekritika.blog.hu/api/trackback/id/tr686500663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seti 2014.07.12. 10:17:56

Miért ír olyan ismertetőt az új animéről, aki nem olvasta a mangát, nem látta az régi animét, de az első rész után a történet szakértője lett? ^^"

"A gonoszok megidéznek egy szörny-szerűséget, ami uralma alá vonja a nőket a fülbevalójuk által és parancsra nyomban bele is kötnek Usagi-chan-ba. "

A fülbevalójuk által? XDDDDDDDD Jahh, volt az is, de szerintem nézd meg újra. XD

Azért viccnek el kell ismernem jó volt! Sokat nevettem! XD Köszi!

ui.: Inkább Papillon Rose-t nézz, ha ilyen gondolataid vannak!

DropTheWorld 2014.07.12. 10:25:39

Örülök, ha leesett, hogy a szórakoztatás volt a cél... :D

Seti 2014.07.12. 11:32:57

Tényleg szórakoztató volt végigolvasni, bár egy kicsit "fárasztó"... ;)

Bonney Chama 2014.07.13. 20:35:07

Én láttam a régi Sailor Moon sorozatot. Őszinte leszek, ma már nem merem megnézni, mert félek, hogy összetörne a képem (a mai látásmódom, gondolkodásom miatt)amit alkottam az első megkedvelt anime-mről. Viszont ott a másik fele, a Dragon Ball, amit újra meg mertem nézni és tetszett... kivéve a GT. Az pont ugyan így volt, mint ebben az esetben: később lett kreálva a régebbinél (ugyan az folytatásnak lett szánva, új szériának, de most ettől tekintsünk el). Rémes volt! nézhető, de soha többé!

Példának a következőt tudnám felhozni, hogy miért is nem jó, ha a régi dolgokat újítani akarjuk (a kivételek mindig erősítik a szabályt, ezt ne feledjük!):

Gondoljunk bele, ha mondjuk egy Majka / Fluor (mai előadók) feldolgoznának egy híresebb Hungária slágert. A szöveg ugyan az maradna és a lényege is. De valahogy nem lenne a kedvencem egy ilyen stílusban előadott pl. "Csavard fel a szőnyeget". xD

Szóval én a kritika után nem fogom megtekinteni a Sailor Moon Crystal -t, pedig gondolkoztam rajta (annak ellenére, hogy hogy állok az újított "régiségekhez").

xx18Rolandxx 2014.07.14. 00:23:29

Én az első rész után még adtam neki egy esélyt hátha később jobb lesz. Az eredeti széria gyerekkorom egyik kedvence szóval nem tudok úgy nézni a Crystal-ra hogy ne hasonlitgassam össze őket pedig ez nem is remake hanem mangafeldolgozás ami azért kisebb különbségekkel jár. Bár azt már megállapítottam hogy kispórolták belőle a humort és a jó zenéket, az Usagi átváltozása alatt hallható zene inkább egy Pretty Cure szériába mehetne el plusz az átváltozás CGI borzalmas. Sajnos utólag én is beláttam hogy Usagi hangja idegesítő , Mitsuishi Kotono hangja már nem áll olyan jól neki mint 20 évvel ezelőtt. Viszont az OP zene tetszett.

Hogy egy kicsit képbe legyél nézd meg az eredeti széria 1. részét:

www.youtube.com/watch?v=KOxkHK4bZV0

DropTheWorld 2014.07.15. 20:04:37

Az átváltozást pont elfelejtettem megemlíteni. :/ Egyébként félek megnézni az eredeti első részt... :D
süti beállítások módosítása