HTML

Random anime kritikák szubjektíven

Friss topikok

  • Shachi Haru: Nekem alapból tetszett, bár igaz vannak olyan részek/ részletek, amik hagynak maguk után némi kive... (2016.08.05. 10:44) Black Bullet - WTF?!
  • DropTheWorld: Üdv ismét itt! :D Nézd meg a Sailor Moon Crystal nézettségét, az egész jó lett. x) Több mint 1500 ... (2014.07.21. 12:14) Densetsu no Yuusha no Densetsu
  • DropTheWorld: Az átváltozást pont elfelejtettem megemlíteni. :/ Egyébként félek megnézni az eredeti első részt..... (2014.07.15. 20:04) Első ránézésre - Sailor Moon Crystal (2014)
  • DropTheWorld: Nem, a cosplay távol áll tőlem, inkább maradok a mange és anime asztalnál. :) Örülök, hogy kívánc... (2014.07.10. 19:47) Deadman Wonderland

Archívum

Első ránézésre - Ao Haru Ride / Blue Spring Ride

DropTheWorld 2014.07.19. 20:15

Ao.Haru.Ride.full.1222636.jpg

Most tudatosodott bennem, hogy igenis szeretem a shoujo animéket, illetve mangákat és ebben a felismerésben az Ao Haru Ride volt a segítségemre. Az első két részt láttam eddig belőle (ennyi van kint eddig) és meg kell mondjam tetszik! A hátteréről őszintén szólva nem tudok semmit, még annak sem néztem utána, hogy van-e manga belőle. Ez talán nem is baj, mert nem akarom, hogy az esetleges különbségek elvegyék tőle a kedvem (erre is volt példa).

Ao.Haru.Ride.full.716091.jpg

Az Ao Haru Ride természetesen inkább lányoknak szól a műfaját (shoujo) tekintve, de nincs megtiltva, hogy férfiak is belenézzenek, így kaptam a lehetőségen és meg is kukkantottam, hogy milyen versenytársat hoztak ki a nagyok a Sailor Moon Crystal mellé. A szezonális vetélkedés győztese számomra azonban már el is dőlt, bizony az az anime viszi a prímet a hasonló műfajú SM Crystallal szemben, ami már nekem túl lányos, nincs mit tenni.

A történet leginkább Futaba és Kou kapcsolatát boncolgatja, akik régen jól megvoltak , de egy félreértés hatására eltávolodtak egymástól. Az idő telt múlt, új suli és új barátok költöztek mindkettejük életébe és persze valamivel érettebbekké is váltak. A sors pedig úgy hozza, hogy ennek a két jómadárnak most újra találkoznai kell ugyan abban az iskolában.

Ám a dolgok már koránt sem olyanok, mint voltak. Kou szülei elváltak és a srác nagyon megkomolyodott, eléggé passzívvá vált. Szarkasztikus beszólásaival úgy tűnhet csak gúnyolódik Futabán, de valójában ő az, aki segít neki felszínre hozni a valódi énjét. Futaba egyébként erővel megváltoztatta a saját személyiségét, hogy ne közösítsék ki a barátai az aranyossága miatt. Később persze Kou szavai elgondolkodtatják és szépen visszaáll az eredeti kerékvágásba (inkább csak kezd.)

Ao.Haru.Ride.full.945231.jpg

Futaba folyton a régi Tanaka-kunt keresi Kouban, de az a srác már a múlté, ami nem is baj, személy szerint jobban bírom az ilyen karaktereket. Az anime tanító jellegű monológokat bőven tartalmaz, amiket Futaba megpróbáltatásain keresztül és a tanulság leszűrésekor adnak át a nézőnek.

Komolyan várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hogy mi történik velük. Ha az anime befejeződik, valószínűleg írok róla egy teljes kritikát. Köszi a figyelmet!

DropTheWorld

Címkék: kritika sorozat szubjektív anime bemutató első ránézésre ao haru ride blue spring ride

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://randomanimekritika.blog.hu/api/trackback/id/tr696524865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása