HTML

Random anime kritikák szubjektíven

Friss topikok

  • Shachi Haru: Nekem alapból tetszett, bár igaz vannak olyan részek/ részletek, amik hagynak maguk után némi kive... (2016.08.05. 10:44) Black Bullet - WTF?!
  • DropTheWorld: Üdv ismét itt! :D Nézd meg a Sailor Moon Crystal nézettségét, az egész jó lett. x) Több mint 1500 ... (2014.07.21. 12:14) Densetsu no Yuusha no Densetsu
  • DropTheWorld: Az átváltozást pont elfelejtettem megemlíteni. :/ Egyébként félek megnézni az eredeti első részt..... (2014.07.15. 20:04) Első ránézésre - Sailor Moon Crystal (2014)
  • DropTheWorld: Nem, a cosplay távol áll tőlem, inkább maradok a mange és anime asztalnál. :) Örülök, hogy kívánc... (2014.07.10. 19:47) Deadman Wonderland

Archívum

Black Bullet - WTF?!

DropTheWorld 2014.07.19. 14:17

8up59.jpg

Nemrég ért véget ez a sorozat is, amibe nagy hévvel vetettem bele magam, mert tetszett a koncepció, amit elénk vetítettek; Lolik, szörnyek, verekedés-háborúzás, különböző technikák és jó karakterek. Az első pár rész végignézése után folyamatosan úgy éreztem, hogy igen, ez bizony jó lesz és még csak jobban ráálltam a történetre. Együtt izgultam, féltem és örültem a karakterekkel, mikor éppen úgy hozta a helyzet. Ám ez a későbbi részeket illetően gyökeresen megváltozott...

black-bullet-anime-enju-aihara-rentarou-satomi-hd-1920x1080.jpg

Mintha csak egy lejtőn kezdtünk volna el csúszni, úgy lett a mennyekből egy jól megtermett shitstorm, amit már a lolik sem tudtak kihúzni a csávából. Az anime végére már azt sem tudtam, hogy most mit nézek, mert volt egy kialakult képem arról, hogy nagyjából mivel kellene lezárni a történetet. Persze volt egy bizonyos tűréshatár, amin belül még elfogadtam volna, hogy "rendben, ez így alakult, sebaj", de amit az anime produkált az utolsó részben, hát szép szóval is nevetséges volt. Olyan pillanatokat meg jeleneteket tettek bele, amik nélkül JOBB lett volna a sorozat és ha nem kapunk hozzá második évadot (sürgősen) akkor mindez "WTF?!" marad. Aranyosabbnál aranyosabb, jóravaló karaktereket öltek halomra, míg a gonosz csak vigyorogva autókázott el úgy, hogy említést sem tesznek róla. Lássuk mivel is állunk szemben!

Black-Bullet-Anime-Background.jpg

A világuk abban más a miénktől, hogy Gasztrea nevű szörnyek lepték el és kezdtek el háborúzni az emberekkel. Több háború és rengeteg emberáldozattal - plusz egy új anyag, a "Varánium" felfedezésével - sikerül visszaszorítani a Gasztreákat. Az emberek nagy monolitokat húztak fel varániumból, amik távol tartják a szörnyeket, sőt ez az anyag az egyetlen, ami hatékonyan képes megölni őket. A lények még vírust is terjesztenek, ami ha emberbe kerül, megmutálja a hordozót, míg az is gasztreává nem válik. A terhes nőknél viszont ez másként működik: mindenképpen lányoknak adnak életet, akik félig gasztreák, félig emberek. Nagy erejük van és egyéb speciális képességeik is, attól függően, hogy milyen állatfajból van bennük több. Így aztán a típusuk lehet bagoly, nyúl, sáska, pók, macska, stb. "Elátkozott gyermekeknek" nevezik őket és nagyon is sok van belőlük. Természetesen közutálatnak örvendenek, amikre persze nem lenne okuk mert ennivaló kislányok, de hát na, akkor hol lenne a feszültség és az utálat?

kagetane_x_kohina.jpg

Megtudhatjuk, hogy a történet főszereplője, Rentaro egy Enju nevű elátkozott kislánnyal dolgozik egy civil ügynökségnél, ami a városban lévő gasztreákat öldösi, vagy éppen más feladatokat látnak el, éppen milyen megbízást kapnak. Rentaro és Enju remek partnerek és kettesben éldegélnek addig, amíg a történetben nem kezdünk el előre haladni. Hamarosan több karakter is feltűnik, köztük egy Tina nevű szintén elátkozott kislány, aki hozzájuk költözik, ám előtte még meg kell küzdeniük a - szerintem egyszerűen zseniális - Hiruko Kagetane névre hallgató rejtélyes, maszkos alakkal. Nagyon vártam, hogy majd ő lesz a főellenség, mert remek karaktere van hozzá, de imáim nem kerültek meghallgatásra, a negyedik rész környékén egy tó fenekére küldik (később visszatér). Az egyik monolitot megsemmisíti egy Aldebaran nevű halhatatlan szörny és nem sokkal később megkezdődik a totális háború.

Ip4Fyy2.jpg

A háborúzással még nem is lenne semmi baj, mert egész jól mutat, úgy értem 'lolik vs szörnyek'-ből rossz nem sülhet ki. Rentarot az első pár csata - és a korábbi parancsnok halála után - megteszik vezérnek, akik módszeresen vezeti halálba bajtársait, de leginkább magát. Hullanak körülötte a normális karakterek, míg ő csak a lábát veszíti el (az is csak egy műláb). A kislányokat szórják, mintha végtelen utánpótlás lenne belőlük, majd elmorzsolnak egy-egy könnycseppet, hogy azért éreztessék a nézővel: számítottak valamit...

Black-Bullet-Spring-Anime-2014.jpg

Jöjjenek azok, amik nem tetszettek az animében! (nem idősorrendben)

Rentaro meg Kisara (az ügynökség vezére) csinálnak egy iskolát az elátkozott gyerekeknek, ahol végre boldogan tanulhatnak és valamennyire kivehetik részüket a civilizáltságból. Pár rész múlva az iskolát csak úgy egy hatalmas bombatalálat éri és az összes lány odaveszik. Nem derül ki, hogy ki miért tette vagy miért volt ott az összes lány egyszerre, szimplán megtörtént és kész, ennyi. Nem is foglalkoznak ezzel tovább a történetben, csak esetleg visszaidézik, pár buzdító erőltetett-epic szószerkezet erejéig. WTF?!

Minden elátkozott gyermeknek van egy bizonyos leépülési rátája, ami azzal nő, ha használják az erejüket. Ez ha jól emlékszem 50%. Ha azt elérik, akkor nincs mese, szörnyé változnak és meg kell őket ölni. A sorozat közepe felé Enjunak 43% volt ez az állapot. Nem biztos, hogy hiteles számokat, írtam most le, de az tény, hogy nagy közel volt a kritikus ponthoz. Egyszer elszomorodik ezen Rentaro és kész, ennyi. Többet FEL SEM MERÜL a későbbi részekben, hogy "Jajj mi lesz most szegény lánnyal?". Mintha mi sem történt volna, Enju nyomja a wart, ahogy mindenki más, sőt még annál is jobban és mégsem történik meg a nagy dráma, hogy esetleg átváltozik-e, holott körülöttük egy csomó kislány ebbe esik bele és ezért le is lövik őket. Mint mondtam, nem is említik.

Megöletnek egy nagyon aranyos, cicafülű lányt, aki szerintem egymaga elvitte volna a hátán a sorozatot.

A sorozat végén Kisara személyisége vesz egy 360 fokos fordulatot és gonosz lesz. Az a baj ezzel, hogy mindenféle bejelentés vagy utalgatás nélkül csinálták ezt, amitől nagyon mesterkéltnek és visszataszítónak tűnik.

Az idióta testőr, akivel korábban elbántak, beleszórja a tóba azokat az akksikat, amiknek a segítségével meg akarták volna világítani a szörnyeket. Ez még oké is lenne, mert helyettesítik azokat lámpásokkal (istenem...), de utána egy szó nem esik arról, hogy mit csinálnak a férfival! Elkapják vagy tovább gonoszkodik vagy mivan? Jött és ment csak azért, hogy kibasszon bosszúból Rentaroval, de utána semmi jel róla, még csak egy pár képkockát sem kapunk, hogy zsörtölődne terve befuccsolásán. Szerintem erre azért volt szükség, hogy a város vezetője Seitenshi-sama elszavalhasson egy megható beszédet Rentaronak, aki ezek után repesve ment a háborúba.

anime-Black-Bullet-wallpaper-hd-1024x576.jpg

Pozitívumok:

  • loli
  • sok loli
  • varánium testrészek
  • jó világ

Negatívumok:

  • értelmetlen karakterek
  • lolik öldösése értelmetlenül
  • CG szörnyek
  • gyenge utolsó harc
  • bődületes-baromság utolsó rész
  • próbálkoztak a drámai hatást elérni, nálam nem sikerült

És még sorolhatnám a rengeteg kis apró, idegesítő problémát, ami szúrja a szemem, de csak a kezem fáradna el a rengeteg gépeléstől. Amilyen jól indult ez a sorozat, nálam olyan nagy bukás lett és megint csak azt kell mondanom, hogy az a rohadt utolsó epizód a legnagyobb ludas (talán egy második évad várható..?). Nem hiszem el, hogy ismét így végeztek egy ígéretes sorozattal. Köszi a figyelmet, a varánium legyen bennetek veletek!

DropTheWorld

Címkék: kritika sorozat szubjektív black anime bemutató bullet black bullet

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://randomanimekritika.blog.hu/api/trackback/id/tr956524099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2014.07.21. 12:02:58

Ez igazából úgy szar ahogy van, még egy minimális eredetiség sincs benne helyette pofátlanul csór minden olyan animéből ami az utóbbi években nagy siker volt. Pedig akár még egy egyszer nézhető de semmi extra anime is lehetettet volna ha legalább egy kicsit foglalkoztak volna vele de hát ahhoz ugye meg kellet volna erőltetniük magukat. De nem helyette itt egy adag loli a lolimániásoknak,egy adag bishi a lányoknak és pár bishoujo a fiuknak és kész. A Szörnyek rohadt rondák, a sztori egy nagy nulla stb.... De legalább az OP zene bejött. Még mindig tartom a 4/10-es értékelést róla.

DropTheWorld 2014.07.21. 12:11:38

Egyetértek veled, elrontották. Még mindig azon vagyok kiakadva, hogy Kagetanéval nem foglalkoztak többet... :/

Ethon Natas 2015.12.29. 00:01:09

Szerintem meg egyáltalán nem rontották el. Pontosan így képzelem el az emberek nagy részét. Ha egy kicsit is más valaki köztük egyből kiutálják.
Igen az iskolás jelenet után azért volt bomba támadás mert az emberek ilyenek. Gyűlölködőek, és a félelmeiket rávetítik ártatlanokra. Azért haltak meg mert gyáva senkik, akik képtelenek harcolni szörnyetegek ellen. Ezért azokat kezdik utálni akik képesek harcolni a szörnyetegek ellen, mintha ők se lennének különbek tőlük. A robbantás azért is volt annyira megrázó. Hogy minden jóindulat, és akarat amit belevetettek egy szemvillanás alatt eltűnik.
Miért nem szólnak róla pár szót utána? Elég lenne a karakterek fokozatos erősödését mutatni. Nem a szavak uralják főleg az animét, hanem a tettek.
Az író meg egy retardált aki képtelen értelmezni alap dolgokat. Gratulálok. Teljes mértékben jó anime 7/10.

Shachi Haru 2016.08.05. 10:44:45

Nekem alapból tetszett, bár igaz vannak olyan részek/ részletek, amik hagynak maguk után némi kivetni valót. És a szörnyekbe egy picivel fektethettek volna tőbb munkát, legalább 1-et jóra meg kellett volna csinálni minden fajtából, amivel harcolnak, azt úgy is az olyan részeknél ahol lehet másolják. És Kagetane meg az egyik kedvenc fő gonoszom és kár, hogy csak addig zaklathatta a főhősöket amég... (Kagetane egy vicces alak volt gonosznak! És az a maszk az nem semmi! Nagyon vicces)
süti beállítások módosítása